Mc-seniorer foto

Mc-seniorer foto

Välkommen till Mc-seniorer i Skåne!


Fotoalbum från olika Mc-turer vilket vi besöker utställningar, museer, motortävlingar med mera och foton är från Mc-turer som vi har haft.


Allt detta sker i trevlig samvaro, som vi njuter förträffligt på dessa härliga Mc-turer under vår, sommar och höstdagar.


00Vårens första Mc-tur fredagen den 27 april 2018.


Vårens första motorcykeltur drog vi iväg i ett lite blåsigt och skönt väder till Rönås Byakrog där vi avnjöt en mycket god ”Dansk flæskesteg” med dess tillbehör på denna fredag.


Vi samlades på Circle K Eslöv och möte upp några vid Gårdstånga bensinstation samt att bilburna körde bil direkt till Rönås Byakrog.


Vårens första motorcykeltur till Rönås Byakrog samlades nio fullvuxna ungdomar inklusive bilburna motorcykelintresserade och vi avnjöt ”Dansk flæskesteg” med dess tillbehör, för hundratio riksdaler.


Vi diskuterade vardagliga händelser som sker runt om i vår värld och även om våra politikers hissnande skådespel som ut-spelas i Riksdagen, det får vi skattebetalare betala dyrt för.


Vidare bestämde vi traditionella Mc-turen Skåneland runt i vecka 21 och vi kör medsols denna gång samt att vi håller på att köra, tills solen går ned!


Grillkväll hos Lina & Evas lanthandel onsdagen den 30 maj 2018.


Vi samlades på Circle K Eslöv och drog iväg i ett soligt, härligt motorcykelväder till Linas & Evas Lanthandel.

 

Det är en otrolig frihetskänsla, soundet från motorn ljöd som ljuv musik i detta soliga och härliga väder, från Hörby till Killhult drog vi genom slingrande skogsvägar till Lina & Evas lanthandel.

 

Efter några mils körning på dessa slingrande skogsvägar från Hörby till Killhult var vi framme hos Linas & Evas Lanthandel och parkerade våra ögonstenar på anvisad parkerning där många andra hade redan anlänt.

 

Eftersom vi drog iväg tidigt på eftermiddagen för att vara på plats, att leta efter ett ledigt bord i trädgården och många besökare började anlända.


Doften och röken från de olika grillarna var full igång, köerna började snabbt växa till vid grillbarerna för att köpa ham-burgare, korv och dricka.


Många fick stå eller sätta sig i gräset för att avnjuta sin hamburgare, korv och dricka samt mycket diskuterades på denna grillkväll.

 

Vilken fest i detta soliga sköna väder och snart kunde man inte komma fram i folkmassan av besökare, som vanligt var det fullbesökt på denna grillkväll hos Linas & Evas Lanthandel.

 

Vi diskuterade vardagliga händelser som sker runt om i vår värld och även om våra politikers valmanifest som höjda bensin-skatter, nya bilskatten som vi får betala dyrt för invandringen.


Men de flesta var övertygade om vilket parti de ska rösta på i hösten val 2018 och någon svordom delades även ut åt den sittande regeringen.


Vi tackade varandra och grenslade våra motorcyklar för att dra hemåt efter denna härliga grillkväll, samt den goda väl-smakande hamburgare, kaffe samt olika diskussioner om höjda skatter.


Vidare bestämde vi traditionella Mc-turen Skåneland runt i juni månad och vi kör medsols denna gång samt att vi håller på att köra, tills solen går ned!


Skåneland runt måndagen den 11 juni 2018


Vi samlades på Circle K Eslöv och drog iväg i ett härligt samt perfekt motorcykelväder till Killhult för att avnjuta med-havda frukosten.


Vi njöt förträffligt på denna sköna motorcykeltur i ett härligt och skönt väder, från Hörby till Killhult drog vi på dessa slingrande vägarna genom skogsområde.


Vi körde medsols denna gång och efter frukosten i Killhult fortsatte vi till Degeberga på härliga slingrande vägar genom skogen.


Vi gjorde strandhugg i Kivik och även på de andra olika platserna för att njuta utav omgivningen i dess sköna natur.


Simrishamn var nästa anhalt för att avnjuta lunchen vid hamnen som bestod av stekt sill, potatismos, lingon, grönsaker och dricka, det var mycket gott.


Efter den goda lunchen körde vi iväg mot Ystad och betraktade omgivningen dess vackra natur samt stannande till för eftermiddagskaffe i Genarp.

 

Vi tackade varandra och grenslade våra motorcyklar för att dra hemåt efter denna härliga Skåne runt på denna sköna och härliga måndag.


Motorcykelturer under 2019


Onsdagen den 26 juni 2019 drog vi iväg till Lina & Evas lanthandel i Killhult, för att avnjuta trevlig grillkväll i ett härligt och vackert sommarväder i denna afton.


Vi samlas på Circle K Eslöv 26 juni 2019 klockan 16,00 för att dra iväg till Linas & Evas lanthandel i Killhult.Mc-turer från 2017

Vårens första Mc-tur fredagen den 31 mars 2017.


Vårens första Mc-tur i ett härligt och skönt Mc-väder till Rönås Byakrog där vi avnjöt en mycket god ”Dansk flæskesteg” med dess tillbehör för en hundring, efteråt drack vi gott kaffe som tilltugg en bakelse.


Vi resonerade hur skönt att vara senior och att kunna göra det som man tycker mycket om förutom dra iväg på våra fina motorcyklar på olika äventyr.


Det är inte enbart motorcykelturer, utan vi har de olika intressanta intressen såsom till exempel att syssla med tävlings-hästar, skytte, biljard, Friskis & svettis, speedway och med mycket mera.


Men det var som min far sade till mig när jag kom hem vid 18 års ålder, hade tagit körkort och min första motorcykel en Norton 350 cc samt ung tjej bakpå motorcykeln.


– ”Har man motorcykel och fjälla, då har man att hitta på”!


Under våren slutet av april eller början av maj månad drar vi iväg på en trevlig Österlenrunda utan några speciella mål och stannar till för frukost, senare lunch samt eventuellt kaffe på något café på hemvägen.


Österlenrundan fredagen den 26 maj 2017


Circle K Lund Södra mötte vi upp och inväntade på alla som hade anmälts till denna ”Österlenrunda”.


Vi drog iväg på denna så kallad ”Österlenrunda” cirka 30 mil i ett perfekt Mc-väder utan speciella mål och njöt fullständigt av denna motorcykeltur.


Vi stannade till för frukost vid Bökeberg rastplats och intog frukost samt inväntade ytterliga någon försenad Mc-senior.


Efter frukosten drog vi iväg på slingriga härliga vägarna ut mot havet öster om Trelleborg och fortsatte på kustvägen mot Simrishamn för lunch vid hamnen.


Den goda lunchen bestod av stekt sill, potatismos, lingon och rikligt med olika grönsaker vid hamnen i Simrishamn, det var mycket gott samt vi njöt förträffligt av måltiden.


Många hade tagit tillfället att besöka hamnen på de olika restaurangerna och för att njuta utav denna lediga klämdag, fredag.   


Nästa mål, drog vi iväg till Kiviks Hamnkrog för att avnjuta efterrätten på glassbaren efter den goda förträffliga måltiden vid hamnen i Simrishamn.


Det var som förr i tiden, att man drog iväg från Malmö till Göteborg för att köpa korv med bröd och på hemvägen slängde papperet i Halmstad.


Från Kivik på slingriga härliga vägarna kom vi fram till Harlösa kyrkby där utkiksplatsen var en liten träveranda riktad söderut mot Romeleåsen och någon Mc-senior hade redan avviket vid höjd med Hörby.


Vi tackade varandra för denna trevliga Mc-tur i detta härliga sommarväder samt nästa Mc-tur kommer längre fram under sommaren.


Mc-turen till Linas & Evas Lanthandel i Killhult onsdagen den 26 juli 2017.


Vi var ett antal motorcykelburna vilda ungdomar i vuxna åldrar som samlades på Circle K Eslöv och som drog iväg till Linas & Evas Lanthandel för grillkväll i ett perfekt, härligt motorcykelväder.


Det var mycket njutbart i detta härliga motorcykelväder, soundet från motorn och skogsdoften med omgivningen av något fågelkvitter under denna sköna motorcykeltur.


Efter några mils körning på dessa skogsvägar från Hörby till Killhult var vi framme hos Linas & Evas Lanthandel och blev anvisad parkerning där många andra hade redan anlänt.


Doften och röken från de olika grillarna var full igång, vi satte oss vid ett ledigt bord i trädgården samt många besökare började anlända.


Långa köer till grillarna för hamburgare, korv och dricka många fick stå eller sätta sig i gräset för att avnjuta sin ham-burgare, korv samt dricka.


Vilken fest i detta härliga sköna väder och snart kunde man inte komma fram i folkmassan av besökare, det var fullbesökt på denna grillkväll hos Linas & Evas Lanthandel.


Vi tackade varandra och grenslade våra motorcyklar för dra hemåt efter denna välsmakande hamburgare, korv samt olika diskussioner på denna härliga grillkväll.


Mc-turen till Båstad tisdagen den 8 augusti 2017.


Med kort varsel mellan regnskurarna drog vi iväg på en motorcykeltur på slingriga vägar i ett mycket härligt sommarväder mot Bälingesjön där vi gjorde en bensträckare och åt vår medhavda frukost.


Båstad med dess vackra omnejd längds de slingriga vägarna mot Torekov och framme i Torekov parkerade vi våra motor-cyklar på de lediga Mc-platserna som plötsligt blev fyllt av våra motorcyklar nere vid hamnen.


Vi letade upp en trevlig restaurang vid hamnen i Torekov och avnjöt en mycket god lunch vid ”bokat” bord för oss goa Mc-seniorer samt medföljande praoelever.


Efter den goda måltiden och om olika diskussioner om livets händelser, bland annat var man kunde köpa billig bensin om inte på ”Blocket”?


Så fortsatte vi att köra utmed kustvägen, stannade till vid Ängelholms hembygdspark för eftermiddagskaffe och glass.


Hela denna förträffliga sommardag, tackade vi varandra drog iväg hemåt eftersom vi bodde på olika håll i Skåne vek vi av under hemturen och i morgon en annan dag.


En liten anekdot som avslutning:


Det var en kvinna som läste en uppsatt annonslapp på lyktstolpe: ”Lägenhet att hyra”!


Hon knackade på lyktstolpen, men där var ingen hemma?


En polisman kom och undrade, kvinnan sade till polismannen att ingen var hemma!


Polismannen tittade upp på lyktstolpen och utbrast: – ”Men där ju tänt”!   Mc-turer från 2016

Österlenrunda i vackert väder den 22 juni 2016.


Vi hade en mycket trevlig heldag på Österlenrundan i denna härliga sommardag och vi samlades i Lund samt möte upp någon i Smygehuk där vi avnjöt vår medhavda frukost vid småbåtshamnen.


Efter frukost och diskussioner om invandringen dess regering drog vi iväg för att njuta utav utsikten längds kustväg.


Vi gjorde en bensträckare i Kåseberga hamn eller som det stod skrivit på klipporna ”Kåsewood” och efter goda glassen samt visuella intrycken i denna härliga sommardag fortsatte vi vår färd.


Ankomsten till Simrishamn leta vi efter lämpligt matställe för lunch och vi åt stekt sill med dess tillbehör vid hamnen i några timmar.


Som avslutning av Österlenrundan körde vi till Granbacken i Löberöd och som kvällsmat fläskpannkaka med lingonsylt.


Vilken härlig sommardag och i perfekt Mc-väder, vad kan man mer önska?


Humleslingan tisdagen den 2 augusti 2016


Vi samlades vid Statoil i Eslöv (Circle K) tisdagen den 2 augusti 2016 klockan 10,00 och vädret var på vår sida, även det såg hotfullt ut under eftermiddagen.


Efter någon timma på dessa slingrande och härliga småvägarna på sadeln red vi in med våra motorcyklar till en liten ort, Rickarum.


Framkomsten vid Anderssons Lanthandel i Rickarum hade det ordnats utemöbler, troligtvis för oss Mc-seniorer att hålla frukost och det var endast röda mattan att köra in på som saknades.


Rickarum är en liten ort där många ortsbor stannade till vid Anderssons Lanthandeln för att handla livets nödtorft, samt vinkade, hälsade på oss när vi åt vår medhavda smakliga frukost.


Som Lanthandeln på landet har för sed att försälja allting som livsmedel, åskledare, blixtlås även hålfotsinlägg till jul-gransfötter och klackjärn till skitstövlar?

 

Efter frukosten i Rickarum drog vi iväg på olika härliga småvägar till Fjälkinge och Humleslingan, men först åt vi lunch på E22 Rasten innan vi drog iväg på Humleslingan.


Vädret såg mycket hotfullt ut till synes en helt svart vägg norröver, men som smarta Mc-seniorer lurade vi det kommande

oväder som regn och vi ändrade färdriktning.


Vi stannade till vid färjeläget, linfärja hade just lämnat Skåne land och var på väg över till Ivö, det var upplevelse samt en härlig Mc-runda på Humleslingan.


Mc-turen på de slingrande småvägarna hem njöts i ett härligt väder, med regnet i ett behörigt avstånd bakom oss förutom något regnstänk och eftermiddagskaffe drack vi hos Gert och hans fru som serverade oss i deras uterum utför Hörby.


Vi tackade Gert och hans fru för kaffet, som vanligt är det alltid trevligt med Mc-turer!

Mc-turer från 2015

Vårens första Mc-tur och några foton kommer in vid nästa Mc-tur!


Vi var ett tiotal Mc-seniorer som drog iväg i lite kyligt vårväder till Rönås Byakrog och åt och njöt förträffligt krogens berömda ”dansk svinekød” med klassiska tillbehör.


Mc-turen till Rönås Byakrog som vårens andra Mc-tur i ett bättre väder och åt krogens berömda ”dansk svinekød” med klassiska tillbehör.


Efter den goda måltiden på Rönås Byakrog fortsatte vi till Boijertz Conditori i Höör för eftermiddagskaffe och det var ett mycket härligt vårväder som vi njöt utav.


Efter kaffet tackade vi varandra och körde hem på var sitt håll på denna härliga vårdag.


Den 12 maj 2015 trotsade vi kommande regnet!


Vi drog iväg på denna Mc-tur och stannade till vid en restaurang i Ystad, åt en mycket god Skånsk äggakaka som vi njöt förträffligt utav.


Vi kommer att göra om denna Mc-tur i juni månad och förhoppningsvis i bättre väder.


Vilket härligt sommarväder!


Vi mötte upp på Motorstadion i Malmö onsdagen den 10 juni 2015 och drog iväg runt Österlen i detta härliga Mc-väder under denna soliga sommardag.


Vi körde på härliga slingriga vägar mot sydkusten, följde kustvägen först mot Ystad vidare till Kåseberga där parkerade vi våra motorcyklar samt inmundigade stekt strömming, potatismos, lingon med mera på Fisk Restaurangen vid hamnen.


Efter välsmakande måltiden drog vi iväg längds kustväg till Café Smulan i Brösarp och intog gott kaffe, franskt wiener-bröd.


Vilket härligt och perfekt Mc-väder samt att nästa Mc-tur kommer vid slutet av juli månad eftersom att vi Mc-seniorer kommer att ta semester.


Mc-turen i ett härligt sommarväder!


Vi var ett tio-tal som mötte upp på Statoil i Eslöv onsdagen den 5 augusti 2015 och drog iväg till nordvästra delen av Skåne, Torekov, Vejbystrand dess omnejd under härligt sommarväder.


Vi körde på härliga slingriga vägar, stannade vid Klippan för kafferast och fortsatte till Torekov där parkerade vi våra motorcyklar och inmundigade de olika goda maträtter.


FishenChips med dess tillbehör, Bakad potatis med skagenröra eller Stekt strömming, potatismos, lingon samt mycket annat gott som fanns på Fisk Restaurangen vid hamnen i Torekov.


Efter denna välsmakande måltiden fortsatte vi längds kustväg till Hembygsparkens Wärdshus för eftermiddagskaffe.


Mc-turen till Åhus!


Vi mötte upp på Statoil i Eslöv onsdagen den 26 augusti 2015 och drog iväg på härliga småvägar till Restaurangen Pråmen i Åhus där vi avnjöt Stekt sill med potatismos samt tillbehör.


Efter denna goda välsmakande lunch och med de olika diskussioner om kommande bränsleskatter med mera samt allt annat elände som överaskar medborgarna i sin vardag.


Vi släppte diskussionen om kommande skatter med förargelse samt drog vi iväg på de slingriga vägar och stannade till hos några Mc-vänner vid Rönås för eftermiddagskaffe i deras uterum.


Eftermiddagskaffet smakade mycket gott och vi anlände lagom till Mc & Bilträffen på Granbacken i Löberöd för aftonmål som avslutning på denna härliga Mc-tur.


Mc-turen till Brösarps Gästgifveri!


Vi var ett tiotal som mötte upp vid Gårdstånga bensinmack och drog iväg säsongens sista Mc-tur på härliga småvägar till Brösarps Gästgifveri måndagen den 14 september 2015.


Väl framme traskade vi in i restaurangens reception och blev hänvisad bord för att inmundiga dagens lunch som bestod av krögarens mycket goda köttgryta med dess tillbehör.


Efter denna goda välsmakande köttgryta och med de olika diskussioner om anstormande flyktingarna som egentligen borde hjälpas på plats i fosterlandet.


Vi kunde inte göra något åt detta elände och som kommer med all sannolikt resultera till högre skatter för medborgarna.


Vi tackade Krögaren på Brösarps Gästgifveri för den goda utsökta Köttgryta och vi drog iväg på de slingriga vägar samt stannade till hos Gert Hägg och hans fru som bjöd på eftermiddagskaffe i deras residens teras.


Eftermiddagskaffet smakade mycket gott och vi tackade Gert och hans fru för kaffet även tackade varandra för denna säsongens sista Mc-tur.


Vi kommer att träffas nästa år 2016 som vårens första Mc-tur till Rönås Byakrog.


Tack till alla Mc-vänner som har gjort dessa Mc-turer trevliga!


Oväntad och extra Mc-tur måndagen den 28 september!


Några Mc-vänner träffades vid Trelleborgen i Trelleborg vidare anslöt Dick Rosvall och Gert Hägg vid jaktpaviljongen i Ystad.


Färden gick utmed kustvägen till Simrishamn där vi avnjöt en delikat måltid av Stekt Sill med Kalixrom och Potatismos.


Efter den goda måltiden gick färden via småvägar till Tomelilla där vi blev bjudna på kaffe och som tilltugg en delikat Äpplekaka hemma hos Leif Holmgren i Tomelilla.


Mycket Mc-snack och kaffe under hela dagen i trevligt sällskap efteråt körde var och en hem till sina respektive.


Lördagen den 3 oktober 2015 samlas vi i vägkorsningen innan Orup backen vid Höör klockan 09,30.


Vi kommer att köra på småvägar till Farstorp Stubba race och inmundiga god ärtsoppa med tillbehör sedan går färden till Bialitt för eftermiddagskaffe med våffla.